Bestuur

De BMZM is de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars waarin leden en bestuur nauw samen werken.

Het secretariaat is te bereiken via E: secretariaat@bmzm.nl
Het bestuur van de BMZM wordt gevormd door:

Foto van Bonny Veenstra
Bonny Veenstra

Secretaris

“De roots van mijn werkend leven liggen in het Middelbaar Beroeps Onderwijs voor Welzijn. Aanvankelijk was ik hier docent sociale vakken en later vele jaren onderwijsdirecteur.
Toen ik hiermee gestopt ben, ontstond bij mij de passie om een bijdrage te leveren aan “het Welzijn” van de burger. De transitie van het sociale domein en de gevolgen voor de burger heeft mijn grote interesse. Het volgen van de opleiding voor mantelzorgmakelaar sloot hier naadloos op aan. Het is een grote uitdaging om voor elkaar te krijgen dat de mantelzorger in balans blijft. Hier kan de mantelzorgmakelaar door ontzorgen van regeltaken in belangrijke mate aan bijdragen.
Na mijn diplomering ben ik lid geworden van de BMZM omdat een beroepsvereniging zeer nodig is om het beroep van mantelzorgmakelaar op de kaart te zetten, te houden en de kwaliteit ervan te garanderen. Als secretaris draag ik daar graag aan bij! Inmiddels ben ik belangenbehartiger voor mantelzorgers bij Mezzo, secretaris van Stichting Platform Hattinga Verschure (SPHV)in Groningen, lid van het cliëntpanel van TinZ in Friesland en actief op het gebied van Onafhankelijke Cliënt Ondersteuning.
Als secretaris lever ik graag een bijdrage aan een soepel functionerende beroepsvereniging, die ten dienst staat van haar leden en waar de leden met hun kennis actief aan bijdragen.”

Foto van Marieke Sprey
Marieke Sprey

Penningmeester

“Alle dingen komen op het juiste moment”

Zo ook mijn kennismaking met een mantelzorgmakelaar, in de eerste helft van 2019.
Wegens omstandigheden was ik zonder werk komen te zitten, vanuit mijn functie als financieel administrateur bij een welzijnsinstelling. Daar had ik 12,5 jaar met veel plezier gewerkt en geleerd.
Thuis zittend vroeg ik me af wat ik met de tweede helft van mijn arbeidzame leven wilde.
Ik besloot af te wachten wat er op mijn pad kwam en dat was een mantelzorgmakelaar.
Meteen in het gesprek met haar werd ik enthousiast; dit zou wel eens kunnen zijn waarin al mijn kwaliteiten en wensen tezamen komen! Gegoogeld en gevonden: een opleiding aan de Auxilium Academy, waar ik me zeer door geïnspireerd voel.

Begin juni 2020 zal ik gecertificeerd mantelzorgmakelaar zijn en mijn eigen bedrijf starten. Het voelt als hartstikke goed! Dan mag ik mantelzorgers en zorgvragers helpen om hun juiste weg te vinden in het zorglandschap. Het zal voor mij een mooie uitdaging worden. Waarbij ik pas tevreden ben als het zo goed mogelijk gelukt is.
Mijn eerste casus had ik vlak voor de opleiding, toen de indicatie van mijn moeder werd afgewezen, waardoor het erom spande of ze toch nog zou kunnen komen te wonen in haar Gastenhuis. Met hulp van bovengenoemde mantelzorgmakelaar en veel inzet van mijzelf, is alles op tijd goed gekomen en kunnen we constateren dat we haar geen groter plezier hadden kunnen doen dan deze stap voor haar voor te bereiden.
Mijn eigen zoon met ASS zorgt bij ons nog geregeld voor de nodige hoofdbrekers, maar doordat ik nu meer thuis ben, kan ik meer begeleiden; ook dat voelt goed.

En dan blijkt de BMZM een nieuwe penningmeester nodig te hebben. “Daar spring ik graag in”, dacht ik. Want ik kan dat, het geeft de BMZM weer lucht en ik vind het erg belangrijk dat er een beroepsvereniging is voor dit mooie beroep van ons. Een vereniging die ons vak blijvend op de kaart zet, die collectief zoekt naar ingangen en verdieping. Die ons bijgeschoold houdt en die de lijnen naar Den Haag warm houdt.
Ik heb ervaring in de financiën, met penningmeesterschap en heb jaren in de OR gezeten. Genoeg zaken om mijzelf geschikt te achten voor deze functie.
Graag ontmoet ik jullie!

Foto van Monique Groote de
Monique de Groote

Bestuurslid

Mijn naam is Monique de Groot, startende ondernemer mantelzorgmakelaar en moeder van een dochter van 27 jaar met een spierdystrofie, die bezig is met het afronden van haar Master. Ik ben Post-HBO opgeleid tot mantelzorgmakelaar aan de Hogeschool Rotterdam en sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mantelzorgmakelaars.

Mijn passie voor netwerken en verbinden begon tijdens mijn werkzaamheden in de PR en kwam daarna van pas bij het regelen van dingen die de instanties niet voor elkaar kregen, zoals zorg op onmogelijke tijden en maatwerk. Mede hierdoor weet ik dat ik daadkracht en doorzettingsvermogen bezit, goed kan plannen en gemakkelijk kan samenwerken met officiële instanties.

Deze ervaringen kan ik goed gebruiken om een succes te maken van een bestuursjaar bij de BMZM. Mijn doel is om er samen voor te zorgen dat de BMZM een begrip wordt in het mantelzorgspeelveld en daarbuiten.

Daarnaast spreekt alles rondom het mantelzorgspeelveld en de onderzoeken daarover mij ook erg aan. Hierover brainstormen met anderen is iets wat mij erg enthousiast maakt. Het lijkt me dan ook erg leuk om in de functie van bestuurder van de beroepsvereniging intensief met de positie van de BMZM en het beroep Mantelzorgmakelaar bezig te zijn en onze vereniging op de kaart te zetten.

Het bestuur wordt ondersteund door diverse commissies:

  • Commissie Opleiding & Accreditatie
  • Commissie Intervisie
  • Commissie Zorgverzekeringen
  • Commissie Nieuwsbrief