Agenda

Bestuur

De BMZM is de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars waarin leden en bestuur nauw samen werken.

Het secretariaat is te bereiken via E:
Het bestuur van de BMZM wordt gevormd door:


Foto van Toon Wijst van der
Toon , van der Wijst

Voorzitter

Mijn naam is Toon van der Wijst.

Ik geloof in de eigen regie die mensen in hun leven kunnen hebben, of het nu om werken gaat of om zorg. Ook vind ik eigen regie belangrijk als er support nodig is in een bepaalde fase in het leven, of zelfs als continu support in de nabijheid moet zijn.
Tegenvallers maken onderdeel uit van het leven, maar zíjn niet het leven. Professionele support en sociale support moeten worden aangeboden vanuit het besef dat alle mensen gelijkwaardig zijn.

Bij de tweede oproep voor bestuursleden heb ik gereageerd. Na een paar eerlijke gesprekken over de BMZM was ik meer gemotiveerd dan voorafgaand aan deze gesprekken. Er ligt veel werk en er is veel werk gedaan. De opdracht is om dat werk te verzilveren. Ik wil daar samen met de andere bestuursleden en de leden mee aan de slag. Mijn werkwijze laat zich duiden door: ‘een doel zonder plan is een wens’. Dus op naar het maken van plannen!

Foto van Truus Goldlieb
Truus Goldlieb

Secretaris

Ik ben Truus van den Broek-Godlieb, 60 jaar en zelfstandig mantelzorgmakelaar. Ik ben secretaris bij een cliëntenraad en bij een schildervereniging met ruim 125 leden.
Ik raakte verstrikt binnen ons zorgstelsel door de zorg voor mijn man. Hij heeft dementie. Van de WMO hoorde ik alleen: “En als het niet lukt met de aanvraag WLZ , dan bel maar..” Dat was de zin die mij het bos instuurde, en al gauw zag ik geen bomen meer.

Later vroeg ik me af: waarom kom ik pas achter het bestaan van een mantelzorgmakelaar, als ik zelf ga speuren op internet? Waarom werd daar niet op gewezen door de huisarts of neuroloog? Of nog beter, waarom is mij er toen niet een toegewezen? Ik gun elke mantelzorger de ondersteuning van een MZM.

Zolang ik nog moet uitleggen wat een MZM is, zijn we er nog niet. Ik dacht: Als je echt een verschil wil maken, als je echt wilt dat ons prachtige beroep meer bekendheid krijgt en mantelzorgers de steun krijgen die ze verdienen, dan moet je ook je nek durven uitsteken. Toen heb ik mezelf bij Toon gemeld. Na een mooi “keukentafelgesprek” heb ik de knoop doorgehakt en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren om ons beroep op de kaart te zetten. Dit door samen met de rest van het bestuur en jullie steun, onze schouders er onder te zetten.

Foto van Priscilla Miedema
Priscilla Miedema

Bestuurslid

Mijn naam is Priscilla Miedema en ik ben 31 jaar oud. Ik ben inmiddels 3,5 jaar werkzaam als mantelzorgmakelaar waarvan 3 jaar in mijn eigen onderneming.
Ik vind het belangrijk om mee te kijken wat er nog wel kan, en te denken in mogelijkheden. Het zorgen zit in mijn bloed, ik word er heel blij van. Echt het verschil kunnen maken voor iemand, vind ik erg mooi om te doen.

Waarom wil ik bestuurslid worden?
Om mee te denken hoe we het beroep bekender kunnen krijgen. Zodat binnen enkele tijd iedereen ons mooiste beroep kent, en ernaar verwijst. Meedenken in opties.
Op social media ben ik erg actief om ons beroep te promoten, en ik hoop dat te mogen doen voor de BMZM. Ik zal mijn uiterste best doen en mij inzetten voor de BMZM.
Ook goede ideeën? Denk vooral met ons mee, of benader ons

Het bestuur wordt ondersteund door diverse commissies:

  • Commissie Opleiding & Accreditatie
  • Commissie Intervisie
  • Commissie Zorgverzekeringen
  • Commissie Nieuwsbrief