Agenda

Filica

Filica

Nieuw online platform helpt bij de keuze voor een zorginstelling: Filica

Op Filica vinden senioren een nieuwe plek om te wonen met zorg wanneer het thuis niet meer gaat. De website is te vinden op www.filica.nl. Filica staat voor Finest Living & Care: vind de beste plek om te wonen met de juiste zorg.

Filica groeide van een idee naar een toegankelijk platform, dat alleen maar mooier wordt. De Raad van Ouderen adviseerde het ministerie van VWS één landelijk platform te maken. Het idee om Filica op te zetten en dit advies kruisten elkaar en versterkt Filica. Het platform is een basis voor zelfredzaamheid en eigen regie. Senioren denken mee in de ontwikkeling van Filica.

Er kan gezocht worden op woonplaats, waarbij zorginstellingen in de buurt getoond worden. Maar ook op naam van een instelling, particuliere of reguliere zorg en type zorgvraag. Variërend van een lichte zorgvraag tot intensieve lichamelijke zorg en dementiezorg. Gegevens zijn met grote zorgvuldigheid verzameld en bijgehouden.

Naast langdurig wonen met zorg, kun je op Filica terecht voor het vinden van een tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld voor eerstelijnsverblijf, overbruggingszorg, palliatieve zorg of revalidatie. Zorginstellingen kunnen een vermelding eenvoudig compleet maken met foto’s, korte tekst, voorzieningen, video en een link naar vacatures.