Agenda

Opleidingen

De mantelzorgmakelaar biedt als professionele dienstverlener primair de (overbelaste) mantelzorger/zorgvrager ondersteuning bij de regie over diens individuele situatie.
Vereiste vooropleiding: minimaal HBO

Om Mantelzorgmakelaar te worden kun je een opleiding volgen bij een van onderstaande instituten:

 

STOC is met prominente innovatieve organisaties zoals Taps en Mantelzorg.nl een intensieve samenwerking aangegaan om passende oplossingen te kunnen bieden voor de professional in een breed scala op gebied van mantelzorgondersteuning. Zo zijn visie, kennis en ervaring op het gebied van Casemanagement Mantelzorg en van Mantelzorgmakelaarschap ondergebracht in het innovatief opleidingshuis. In het Opleidingshuis Mantelzorgondersteuning zijn alle opleidingen op het gebied van mantelzorgondersteuning ondergebracht. Niet alleen de vernieuwde Post HBO opleidingen tot Casemanager en de Mantelzorgmakelaar/onafhankelijke cliëntondersteuning, maar ook diverse specialisaties (bijscholing- of verdiepingsmodules) kun je hier vinden. Met de opleidingen uit ons Opleidingshuis wordt of blijf je de professional op het gebied van mantelzorgondersteuning.
Ga voor meer informatie naar: STOC

 

Mantelzorgmakelaar bij PostMDopleidingen
Wij bieden al 14 jaar de opleiding tot Mantelzorgmakelaar aan en hebben in die tijd meer dan 200 mantelzorgmakelaars opgeleid. Wij zijn een broedplaats voor talent op dit gebied. Onze afgestudeerden zijn niet alleen mantelzorgmakelaar, maar ook gewaardeerde docenten binnen en buiten PostMDopleidingen of zijn werkzaam in vele grote en kleine organisaties. Onze verbinding met Hogeschool Rotterdam staat garant voor kwaliteit en vernieuwing, zoals de aandacht voor de ontwikkelingen rond het beroep van de onafhankelijke cliëntondersteuner. We zijn praktisch en persoonlijk, zowel wat betreft de opleiding als de visie op het beroep: het beroep vraagt om betrokken mensen, die slagvaardig de vele vraagstukken van de mantelzorger oppakken, ontrafelen en oplossen. De lessen van onze opleiding Mantelzorgmakelaar worden gegeven op een centraal gelegen leslocatie, direct naast Utrecht Centraal Station en beginnen en eindigen buiten de spitsuren.
Ga voor meer informatie naar: PostMDopleidingen

 

Auxilium Academy is er exclusief voor mantelzorgmakelaars. Met onze kernwaarden kwaliteit, professionaliteit, integriteit en betrokkenheid dragen wij bij aan het succes van mantelzorgmakelaars.
Wij zijn mensen uit de praktijk, weten wat het is om mantelzorgers en zorgvragers te ondersteunen en hebben passie voor trainen en opleiden.
Onze naam geeft weer waar wij voor staan. Auxilium betekent ondersteuning en Academy een plek om te leren. Dat is precies wat wij doen: wij ondersteunen in de professionele- en persoonlijke ontwikkeling van nieuwe en bestaande mantelzorgmakelaars. Dit doen wij door een leeromgeving te creëren waarbinnen studenten, docenten en alle betrokken partijen van elkaar leren. 
Ga voor meer informatie naar: Auxilium Academy